Grupp: Huvudforum

När ska politiker inse?

0
Ogilla!
4
Gilla!
2013-03-18 16:34:08

Att det bästa för krisländerna är att få kliva av euron, ta tillbaks en egen valuta och devalvera, för att bli konkurrenskraftiga igen?

Dessa bailouts som sker hela tiden och andra nödlösningar, är bara plåster på såren som jag ser det, medans blodförgiftningen fortgår, och man behöver kapa benet!

Ju längre detta vanvett fortsätter, ju värre lär krisen bli, till dess att det är ohållbart!

Vad har vi att se fram emot då undrar jag? Krig?

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

Inlägget är redigerat av författaren.

1
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-18 19:58:00

Dååååreeee vad tror du dom printat för ? Varför tror du dom hitta på EU karusellen från början ? För att ungdomar skulle kunna jobba fritt över gränserna ? Njaaa tror inte det ,, kan det ha varit att Elefanter såg vad som komma skulle och möjligheten till historiens största låne härva som i sin tur genererar mera pengar ,,Printade el inte spelar roll ,,,Nix verktygen har funnits från början ,allt är inte som det ser ut att vara ;-)

Som du säger keep it simple ,,trassla inte till det här nu ,vi går mot nya ATH nu doubt ,sen börjar hjulen rulla av sig självt igen hehe

Mvh Wilden

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-18 20:15:37

#1. Visst ser jag att nya ATH kommer Wilden...ofrånkomligt iom inflation och urholkat pengavärde överallt, problemet är att euron inte gynnar alla länder som är med i euron.

Snarare kommer vissa länder med svag industri och dåligt med naturtillgångar att marginaliseras (läs sydeuropa mfl), och fattigdom och misär kommer att växa. Samma valuta och samma räntesättning kan bara inte vara rätt för så vitt skilda ekonomier. Min åsikt. Tyskland och andra högindustrialiserade länder är dessutom otillbörligt gynnade av en svag euro anser jag. Något man vet om, och kämpar för att hålla tag i in absurdum just nu.

Däri ligger också faran. Fattigdom och misär leder ofta till extremism, som kan leda till annat! Se bara på tyskarna själva innan andra värdskriget t ex.

I USA krävdes det ett regelrätt inbördeskrig innan man fick till en union. När unionen till slut framtvingades, så blev ändå ett antal stater marginaliserade, pga dålig tillgång på naturtillgångar, industri, läge mm.

Mvh Oil

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-18 20:28:15

Penningtryckande är det mest effektiva sättet och bryta ned grundläggande ekonomiska principer och drt finns ännu inget dokumenterat fall att det löser något. De skapar sjukt obalanserade effekter och har man den minsta insikt så fattar man detta. Den naiva dåren stavas Wilden här.

0
Ogilla!
2
Gilla!
2013-03-18 22:49:09

#2 Där är vi helt överens ,,Kaos är redan ett faktum det började på 80 talet i el tidigare om man så vill ,eft 2 a världskriget ,,Fiat valutan och EU är rent vansinne från början !! Men våra politiker är inte dumma dom spelar spelet ,och har väl oandrasidan inget val ej heller du och jag ,, vi kan bara trada det vi ser o hoppas på det bästa ! När det gäller framtiden , Jag ser gärna en system kollaps och omstart i en allt för dårskap ig värld ,,har dock inte med tradingen att göra idag el imon , tyvärr

Mvh Wilden

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-03-19 22:03:29

Väntar på Cypern...kan ske nu...jag hoppas..

.............................................................................

"Keep it simple stupid, and don't fall in love with the down side!"

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.